Kroz inovativni pristup savladavanja jezika vode vas profesori s dugogodišnjim iskustvom
 • Pravni moduli
  MODULI
  Pravni moduli

  Niz kratkih tematski raspoređenih modula. Fokusiraju se na specijalizirane dijelove pravnog jezika.

 • Financijski moduli
  MODULI
  Financijski moduli

  Niz kratkih tematski raspoređenih modula. Fokusiraju se na stručni financijski engleski jezik.

 • Pravno-financijski moduli
  MODULI
  Pravno-financijski moduli

  Niz kratkih tematski raspoređenih modula. Fokusiraju se na pravni i financijski engleski jezik.

 • Poslovni komunikacijski alati
  MODULI
  Poslovni komunikacijski alati

  Univerzalne poslovne vještine. Primjenjive u svim situacijama i na svim jezicima.

 • Logična gramatika
  OD LOGIčARA DO šTREBERA
  Logična gramatika

  Od štrebera postanite logičar i napokon savladajte englesku gramatiku!

Poslovni komunikacijski alati

Ako je jedna od uobičajenih rečenica kada opisujete svoje znanje engleskog jezika sljedeća: «Jako tečno govorim engleski jezik i sve razumijem, ali kada nešto kažem nikad mi to ne „zvuči“ onako dobro kako bih to htio...» onda Vaš izbor treba biti tečaj Poslovnih komunikacijskih alata.

Poslovni komunikacijski alati namijenjeni su svima koji žele unaprijediti svoje pismene, usmene i prezentacijske vještine. Izvode se na engleskom jeziku, ali su univerzalno primjenjivi i na hrvatskom jeziku.

Poslovni komunikacijski alati sastoje se od tri modula i to:

Modul 1 - Formalni registar

Formalni registar podrazumijeva način komunikacije za korisnike engleskog jezika koji u poslovnom okruženju imaju doticaja i potrebe za korištenjem poslovnog odnosno profesionalnog načina izražavanja.

Dok se na tečaju Logične engleske gramatike usvajaju ključni elementi koji podučavaju polaznika načinu razmišljanja na engleskom jeziku, modul Formalnog registra  podiže izražavanje na novu razinu.

U ovom modulu naučit ćete formulu koja će vam pomoći da u svakoj poslovnoj situaciji koristite ispravan način izražavanja, bilo to poslovno druženje uz večeru ili prezentacija ili pak pisanje dopisa upravi društva. Podučit ćemo vas zlatnom pravilu prijelaza iz neformalnog u formalni registar, radit ćemo na razvijanju tečnosti u govoru te ćemo vam predstaviti 10 pravila savršenog profesionalnog izražavanja.

Na neki način i u ovom modulu, kao i kod Logične engleske gramatike, promatramo stvari iz drugog kuta, no za razliku od Logične gramatike, ovakav pogled primjenjiv je i na hrvatski i na engleski jezik. Samim time govorimo i o vještini izražavanja, a naš je zadatak da je osvijestimo kod vas.

 • Formula za prijelaz iz neformalnog u formalni registar jezika
 • Postizanje optimalnog stupnja formalnosti u raznim situacijama
 • Praktične pismene i usmene vježbe
 • Popis najučestalijih formalnih i njima ekvivalentnih neformalnih izraza u engleskom jeziku
 •  

Modul 2 - Poslovna korespondencija

Drugi korak u razvijanju poslovne komunikacije je modul Poslovne korespondencije u kojem ćete naučiti pisati poslovne emailove i dopise koristeći ustaljene, standardne fraze te sastavljati izvještaje uz pomoć malih tajni „velikih“ izvještaja.

Ispravno napisan e-mail ili dopis ključan je čimbenik u stvaranju pozitivnog dojma pri komunikaciji te u profesionalnosti u poslovanju. Sastavljanje izvještaja svakodnevnica je poslovnog čovjeka stoga se ovaj modul, uz usvajanje standardnih fraza za sastavljanje izvještaja, također fokusira na samo sastavljanje izvještaja kroz case-study odnosno primjere iz prakse.

 

Modul 3 - Prezentacijske vještine

Treći i završni modul obuhvaća Prezentacijske vještine gdje je cilj promijeniti fokus, pravilno strukturirati prezentaciju i dobro argumentirati poslovnu ideju uz pomoć korisnih prezentacijskih fraza. 

Suvereno vladanje prezentacijskim vještinama od velike je važnosti u mnogim aspektima poslovnog života. Precizno prenošenje ideja i jasno i razumljivo izražavanje pomaže govorniku u postizanju uvjerljivosti i slanju učinkovite poruke. Kvalitetna prezentacija ili javni nastup bilo koje vrste uvelike pomaže ostaviti dobar dojam na sugovornike i/ili publiku, a samim time i olakšava daljnju suradnju i napredak u poslu.

Uz pomoć ovog alata razumjet ćete kako koristiti poslovni engleski jezik kao oruđe koje oblikuje vaše poslovne ideje na sustavan, razumljiv i dojmljiv način.

Uz standardne prezentacijske fraze ovaj modul se fokusira i na razvijanje logičkog povezivanja i prezentiranja poslovne ideje s argumentima gdje će naučeni alati služiti kao gotovo neprimjetno vezivno tkivo vaše prezentacije.

 • Pravilno strukturiranje prezentacije
 • Načini proširivanja i skraćivanja rečenica
 • Zadržavanje dosljednosti i suvislosti u govoru
 • Najučestaliji izrazi na engleskom jeziku korišteni za pomoć u držanju prezentacija

 

Specifikacija usluge

Poslovni engleski jezik ima točno određena pravila i okvire, standardne fraze te precizno definirane strukture.

Bilo da je riječ o usmenoj ili pismenoj komunikaciji, ono što će Vam „otvoriti oči“ i pomoći da „zvučite“ profesionalnije jest modul Formalnog registra koji Vam nudi ključ za prijelaz iz neformalnog u formalni, odnosno profesionalni način komunikacije, i to gotovo neopazice.

Nakon navedenoga prijelaza, preostala dva modula bave se strukturama karakterističnima za pismenu i usmenu poslovnu komunikaciju koje će Vam pomoći da započnete onu najtežu prvu rečenicu u pravom stilu te dovedete svoju ideju do kraja izrazima i nastupom kakvi priliče profesionalcu.

 • Broj nastavnih sati: 30
 • Dinamika: 1 nastavni termin tjedno x 2 nastavna sata
 • Materijali: krojeni materijali centra
 • Cijena: 200,00 € / 1.506,90 kn
 • Minimalni stupanj znanja engleskog jezika je B1+ (intermediate) stupanj.
 • Testiranje znanja jezika prethodi tečaju, obvezno je i besplatno se provodi online testom Centra.