Na putu do usvajanja novih znanja i vještina surađujte s Moje znanje timom
Moje znanje, centar za poslovni engleski jezik, Remetinečki gaj 27c, Zagreb
095 596 7862

Naš tim

 • Sanda Lisičin

  Direktorica i vlasnica Centra koja posjeduje bogato iskustvo kako u poduci općih poslovnih tečajeva engleskog jezika tako i u poduci tzv. ESP-a (English for Specific Purposes), a posebice tečajeva pravnog engleskog jezika.

  S gotovo dvadeset godina iskustva u poduci pravnog engleskog jezika, do sada je ostvarila dugoročnu suradnju sa Državnim odvjetništvom RH, Ministarstvom pravosuđa, Pravosudnom akademijom te Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom obrtničkom komorom.

  Konferencijski je prevoditelj za arbitražne postupke u području prava, financija i graditeljstva te je u tom svojstvu sudjelovala u mnogobrojnim arbitražnim postupcima u Hrvatskoj i inozemstvu.

  Uz navedeno lektorirala je nekoliko knjiga na engleskom jeziku te redovito vrši usluge lekture pravnih engleskih tekstova za pravne stručnjake.

  U suradnji s Pravosudnom akademijom izradila je 2018. godine program pravnog engleskog jezika za pravosudne dužnosnike, financiran putem EU fondova te ga zajedno s još dvije kolegice i izvela na nastavi za Ministarstvo pravosuđa 2019./2020., a potom i za državne tužitelje i suce iz Siska, Velike Gorice i Karlovca 2021. godine.

  Već nekoliko godina surađuje s Hrvatskom odvjetničkom komorom na arbitražnim postupcima te vodi tečajeve za članove Udruge odvjetničkih vježbenika koja svojim članovima subvencionira pohađanje tečajeva pravnog engleskog jezika pri centru Moje znanje.

  U svojstvu konferencijskog prevoditelja i prevoditelja pisane dokumentacije sudjelovala je u prvoj fazi suradnje sa OECD organizacijom u projektu borbe protiv korupcije, te nastavlja suradnju na drugoj fazi odnosno pregovorima o pristupanju Hrvatske OECD-u.

  2021. godine postala je tzv. expert-linguist pri European Judicial Training Network gdje predaje sucima i državnim tužiteljima i ostalim pravosudnim dužnosnicima iz Europske unije.

  U zadnjih godinu i pol dana u suradnji sa španjolskim pravnim stručnjacima izradila je i održala u Bruxellesu trodnevni seminar o kibernetičkom kriminalu, u Krakowu petodnevni seminar na temu Pravosudne suradnje u građanskim stvarima, te u Šibeniku trodnevnu radionicu u organizaciji Ministarstva pravosuđa i uprave za kaznene suce i državne tužitelje na temu pravosudne suradnje u kaznenim stvarima.

 • Ivana Bendow

  Vrlo iskusna profesorica pravnog engleskog jezika s impresivnim iskustvom i godinama rada iza sebe i uvijek istim žarom pri radu i poduci pravnog engleskog jezika.

  Diplomirala je engleski i talijanski jezik pri Sveučilištu u Zagrebu još 1974. godine, te je narednih petnaestak godina redovito pohađala ljetne tečajeve engleskog jezika u Cambridgeu, Edinburghu, Londonu i Manchesteru. Dvije godine je provela na Sveučilištu Massachusetts u SAD-u na poslijediplomskom programu kreativnog pisanja, novinarstva te lekture engleskog jezika. Na istom sveučilištu je i podučavala studente pisanju eseja u svojstvu asistenta profesora.

  Od 2008. godine intenzivno se bavi podukom pravnog engleskog jezika te je do sada podučavala mnogobrojne pravne stručnjake raznim granama prava. Između ostalog, podučavala je pravne stručnjake u institucijama kao što su USKOK, DORH, Pravosudna akademija te niz kaznenih i građanskih sudaca i odvjetnika.

  U sklopu dva EU projekta dala je i svoj doprinos stvaranju petojezičnog pojmovnika kazneno pravnih termina za kaznene suce i tužitelje iz Češke, Hrvatske, Mađarske i Poljske.

  U izdanju Školske knjige 2006. godine objavila je Englesko-hrvatski frazeološki rječnik, a tri godine kasnije i Hrvatsko-engleski frazeološki rječnik. Trenutno radi na dovršavanju hrvatsko-engleskog pravnog rječnika.

  Od 2009. godine redovito objavljuje članke o pravnom engleskom jeziku za ugledni časopis Odvjetnik, te zadnje tri godine surađuje sa centrom Moje znanje u poduci pravnih stručnjaka pravnom engleskom jeziku.

  2021. godine postala je profesor-trener pri organizaciji European Judicial Training Network s kojom i danas intenzivno surađuje.