Sve što 'zaradimo' ulažemo u nova znanja i razvoj jer znanje nikada ne zastarijeva
Moje znanje, centar za poslovni engleski jezik, Hermanova 1c, Zagreb
095 596 7862

Novosti i najave

 • UPISI U TIJEKU DO 14.9.2018.!
  UPISI U TIJEKU DO 14.9.2018.!

  UPISI U TIJEKU DO 14.9.2018.!

  METODA „BOLI GLAVA“ ILI „OD KOJE GLAVA BOLI“

  Započeli smo s upisima za zimski semestar poslovnog engleskog jezika koji traju do 14. rujna 2018. Novim polaznicima uvijek preporučamo Logičnu englesku gramatiku, našu metodu od koje boli glava, uistinu jer morate jako puno razmišljati i logično zaključivati, ali nakon početne glavobolje odjednom se sve razbistri i – odjednom shvatite savršen način razmišljanja koji engleski jezik koristi u svojim „zloglasnim“ glagolskim vremenima, just perfect…

  U ovih 7 godina našeg Centra, toliko smo već tečajeva Logične gramatike održali da smo u potpunosti proniknuli u vaš (polaznikov) um… i ne, to nije zastrašujuće. Kao što pjevač živi za pljesak, tako i profesor iščekuje onaj trenutak kada polaznik uzvikne „AHA!“. Pa da pojasnimo i našim novim polaznicima što možete očekivati unutar prvog mjeseca pohađanja Logične engleske gramatike. Dočarat ćemo vam sve kroz ni manje ni više nego 10 faza..

  1. faza: apsolutna zbunjenost i dezorijentacija povezana s natruhama logike.
  2. faza: odlazak s nastave uz pojačan razvoj dezorijentacije koji kulminira tijekom pisanja domaćeg zadataka, uglavnom uz riječi „E sad više ništa ne znam!“.
  3. faza: snuždeni povratak na nastavu uz riječi „Ja to ništa ne znam ni razumijem, a tek sad vidim koliko ne znam engleski jezik“.
  4. faza: uspostavljanje povjerenja s profesorom pri čemu receptori u mozgu počinju razaznavati tu toliko traženu logiku. Odlazak s nastavnog sata s blagim osmijehom.
  5. faza: povratak s domaćim zadatkom koji je uglavnom točan, uz istovremeno intenzivno lučenje serotonina (hormona sreće) jer… „ mislim da shvaćam…“
  6. faza: kada polaznici krenu u napad... pa postave profesora na „optuženičku klupu“ domišljajući se raznim scenarijama tipa „a što ako…; a kada na primjer…; a ako je glagol u prošlosti…; a ako ne znam kada…“
  7. faza: je onaj sretan broj sedam koji pripada profesoru koji uživa u svjedočenju uspješnog prenošenja znanja.
  8. faza: razmišljanje na engleskom jeziku u pravilu popraćeno izrazom „pa to je skroz logično“.
  9. faza: opcionalna, no vrlo učestala, gdje polaznici na svojim ukućanima pokušavaju testirati metodu Logične engleske gramatike, pritom se osjećajući sasvim zadovoljnima „što ja shvaćam, a ona/on su zbunjeni kao ja na početku“.
  10. faza: total bliss- profesor i polaznici komuniciraju na savršeno ispravnom engleskom jeziku, koristeći sva engleska glagolska vremena (da, čak i Future Perfect)!

  Naziv tečaja

   

  Logična engleska gramatika

  Dinamika nastave / ukupan broj nastavnih sati

  2 nastavna sata x 1 nastavni termin tjedno/ 30 nastavnih sati

  Termini nastave

  Popodnevni (17:30-19:00); večernji (19:00-20:30)

  Broj tjedana trajanja tečaja

  sredina rujna 2018. – sredina prosinca 2018.  / kraj rujna 2018. – sredina siječnja 2019.

  Prijave od 28.8. do 14.9.2018.

  Putem kontakt obrasca, mailom na: mojeznanje@moje-znanje.com ili telefonskim putem na broj 095/596 7862

  Veličina grupe

  4- 6 polaznika

  Nastavni materijali

  Priručnik Logična engleska gramatika u izdanju Centra

  Dokaz o poznavanju jezika

  Po završetku tečaja, polazniku se izdaje potvrda ili diploma (nakon polaganja ispita) o poznavanju određenog stupnja znanja engleskog jezika, a u skladu s Europskom jezičnom mapom.

  Cijena

  1.500,00 kn za 30 nastavnih sati (45 minuta).

  Popusti

  5% za obročno plaćanje, 10% za avansno plaćanje. (Popusti se primjenjuju za sve nove polaznike svih tečajeva Centra za upise do 14. rujna.)

  Metoda plaćanja

  4 mjesečna obroka ili avansno plaćanje pri čemu se u oba slučaja račun izdaje dan nakon početka tečaja s datum dospijeća od 15 dana.

  Kontakt

  mojeznanje@moje-znanje.com;095/596 78 62

  28.08.2018.
 • LJETNI TEČAJEVI 2018.
  LJETNI TEČAJEVI 2018.

  LJETNI TEČAJEVI 2018.

   

  TEČAJEVI LOGIČNE GRAMATIKE UZ LJETNI POPUST OD 20%.

  NE BUDI ŠTREBER, POSTANI LOGIČAR!!

  Zasitili ste se tradicionalnog učenja engleskog jezika s udžbenicima i ponavljanjem gomile pravila?

  Učite jezik godinama, pa i desetljećima, a još uvijek niste sasvim sigurni kada koristiti koje glagolsko vrijeme? Past Simple, Present Perfect, Past Perfect...gdje je uopće razlika?! Mislite da nikada nećete shvatiti englesku gramatiku?

  Vi ste savršeni kandidat za nas! Podučit ćemo Vas engleskoj gramatici bez gomile pravila, vizualizacijom prostora i vremena i snalaženjem u njemu. Čista logika!

  Upišite 20 nastavnih sati intenzivnog ljetnog tečaja Logične gramatike uz 20% popusta i u dva tjedna progovorite na točnom engleskom jeziku!

  Dodatne informacije o tečaju saznajte OVDJE.

  Preporuke naših polaznika možete provjeriti OVDJE.

  Redovne cijene naših tečajeva nalaze se OVDJE. Na ljetne tečajeve od 20 nastavnih sati redovna cijena iznosi 1.000,00 kn odnosno 800,00 kn (plativo u dva mjesečna obroka).

  Birajte između dvije opcije: a) tečaja logične engleske gramatike ili b) konverzacijskog tečaja engleskog jezika, svaki dan po 90 minuta (2 nastavna sata) u popodnevnim ili večernjim satima.

  Ljetni tečajevi započinju 2. srpnja 2018. i traju sve do početka rujna. Odaberite i razdoblje održavanja tečaja:

  a)      2.7.2018.- 13.7.2018.

  b)      16.7.2018. -27.7.2018.

  c)      30.7.2018. – 10.8.2018.

  d)      13.8.2018. – 24.8.2018.

  e)      27.8.2018. – 7.9.2018.    

  Kontaktirajte nas na mojeznanje@moje-znanje.com ili 099/663 7542 i odaberite Vama najprikladniji termin. 

  12.06.2018.
 • LEARN AND CHILL WEEKEND
  LEARN AND CHILL WEEKEND

  LEARN AND CHILL WEEKEND

  LEARN AND CHILL (LEGAL ENGLISH) WEEKEND

  Željeli biste učiti, ali ne stignete predahnuti?

  Sada možete oboje i to uz 30% nižu cijenu, u Petrčanima kod Zadra!

  Villa Nela i Moje znanje 2. i 3. lipnja 2018. godine

  organiziraju pravni vikend seminar MALE TAJNE VELIKIH UGOVORA u predivnom morskom okruženju. Oboružajte se novim praktičnim znanjima, ali vratite se kući odmorni i opušteni. 

  SMJEŠTAJ

  Smještena na mirnoj lokaciji pokraj stjenovite plaže, na pola puta između Zadra i Nina, Villa Nela  okružena je borovom šumom usred koje se nalazi vanjski bazen s morskom vodom. Gostima su na raspolaganju besplatni dodatni sadržaji kao što su ležaljke uz bazen, kajaci i bicikli, stolni tenis i odbojka na plaži. Svi apartmani su klimatizirani te imaju balkon i potpuno opremljenu čajnu kuhinju. U čitavoj vili Neli dostupan je besplatni bežični pristup internetu (Wi-Fi).

  Uz navedeno, moguće je, uz dodatnu nadoplatu, dogovoriti masažu na licu mjesta kao i barbecue evening u sezonskom baru nasuprot vile.

  Za vikend seminar Male tajne velikih ugovora, dosadašnjim klijentima centra Moje znanje​ odobravamo popust od 30% na smještaj redovne cijene smještaja od 1.290,00 kn odnosno ukupne snižene cijene smještaja (jedna ili dvije osobe) od 904,00 HRK za dvije noći (1.-3. lipnja 2018.). Prijava gostiju je u petak od 15:00 do 22:00 dok se u nedjelju moguće odjaviti najkasnije do 17:30. Svi dodatni sadržaji koji se naplaćuju sniženi su za 30% na redovnu cijenu za sve polaznike vikend seminara.

  Kao potvrdu sudjelovanja na seminaru potrebno je uplatiti puni iznos smještaja najkasnije do 25. svibnja 2018. Nakon što svoju prijavu pošaljete na email mojeznanje@moje-znanje.com zaprimit ćete podatke o plaćanju te potom i potvrdu rezervacije Vašeg mjesta. Ostatak iznosa vikend seminar paketa plaćate po dolasku.

  Iskusite čari outdoor learning-a, u predivnom privatnom vrtu Ville Nela. Boljeg poticaja za učenje nećete naći...

  U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, seminar će biti odgođen za mjesec rujan te se ista ponuda može iskoristiti u tom razdoblju, ili ćemo izvršiti povrat cjelokupnog iznosa rezervacije.

  MALE TAJNE VELIKIH UGOVORA

  Seminari na engleskom jeziku Male tajne velikih ugovora i Formalni registar namijenjeni su svim stručnjacima u području prava (odvjetnici, suci, vježbenici, studenti prava, prevoditelji i sudski tumači).

  Cilj seminara je pojasniti i ukazati na najučestalije jezične strukture u ugovorima te pojasniti pripadajući vokabular koji se nerijetko prevodi pogrešno uslijed nerazumijevanja pravne pozadine.

  Polaznici će uvidjeti sličnosti i razlike između učestalih, ali zbunjujućih termina, te će u konačnici biti sposobni primijeniti glavne 'tips and tricks' odnosno praktične savjete pri tumačenju sastavnih struktura svakog ugovora.

  Po završetku seminara polaznici će biti osposobljeni samostalno sastaviti ugovornu klauzulu odgovarajućim pravnim engleskim jezikom te će primiti potvrdu o pohađanju seminara.

  Voditeljica seminara: Sanda Lisičin, vlasnica i direktorica centra Moje znanje. Uz preko desetljeće intenzivne poduke pravnog engleskog jezika, do sada je ostvarila vrlo uspješnu suradnju sa Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske kao prevoditelj arbitražnih postupaka u kojima je jedna od zastupljenih strana Republika Hrvatska. Trenutno u suradnji s Pravosudnom akademijom izrađuje cjelokupan program poduke pravnog engleskog jezika za pravosudne dužnosnike, financiran putem EU fondova. Također surađuje s Hrvatskom odvjetničkom komorom odnosno Udrugom odvjetničkih vježbenika koja subvencionira poduku svojih članova pri centru Moje znanje.

  Maksimalan broj polaznika: 12 (minimalni stupanj predznanja engleskog jezika je B1+, intermediate)

  Redovna cijena seminara za 8 sunčanih sati (60') iznosi 1.400,00 kn te uključuje i priručnik Male tajne velikih ugovora u izdanju centra Moje znanje.

  Snižena cijena za vikend seminar u Petrčanima iznosi 980,00 kn po polazniku te se plaća pri registraciji za  smještaj.

  PROGRAM SEMINARA

  2. lipnja 2018., subota

  9:30 – 10:30    Najučestalije vokabularne nedoumice i jezične pogreške ugovornog prava na engleskom jeziku u Hrvatskoj

  10:30 – 11:30  Uvod u sastavljanje formalnih ugovora, osnovne ugovorne jezične strukture na engleskom jeziku

  15:30 – 16:30 Uvod u sastavljanje formalnih ugovora, osnovne ugovorne jezične strukture na engleskom jeziku

  16:30 – 17:30  Formalni registar poslovnog jezika te sličnosti i razlike sa strukturama pravnog engleskog jezika

  3. lipnja 2018., nedjelja

  9:30 – 10:30    Case study: primjer formalnog ugovornog odnosa te nastalog spora

  10:30 – 11:30  Usmeno pregovaranje te sastavljanje glavnih točaka nagodbe (term sheet)

  14:30 – 15:30 Sastavljanje i prezentacija izmijenjenih konačnih verzija novih ugovornih klauzula

  15.30 – 16:30  Ponavljanje glavnih točki seminara uz kratko formalno završno ponavljanje

  09.05.2018.
 • PRIPREMNI TOLES TEČAJ U OŽUJKU 2018.!
  PRIPREMNI TOLES TEČAJ U OŽUJKU 2018.!

  PRIPREMNI TOLES TEČAJ U OŽUJKU 2018.!

  TOLES međunarodni ispit pravnoga engleskoga jezika je najstariji ispit koji se provodi u Europi, te je jedini međunarodni ispit pravnoga engleskog jezika. 

  Namijenjen je odvjetnicima, pravnicima i studentima prava koji imaju potrebu za razumijevanjem i korištenjem pravnoga engleskog jezika.

  Ispit ne provjerava vaše poznavanje engleskog ili američkog pravnog sustava, već praktične vještine i poznavanje terminologije pravnoga engleskoga jezika.

  Uspješnim polaganjem ispita zaslužit ćete međunarodno priznatu svjedodžbu kojom dokazujete svoje poznavanje pravnog engleskoga jezika.

  Kod nas se možete pripremiti za polaganje TOLES ispita na pripremnim tečajevima, pristupiti inicijalnom testiranju poznavanja pravnog engleskog jezika te naravno polagati TOLES ispit.

  Udruga odvjetničkih vježbenika svoje članove subvencionira određenim iznosom za pohađanje TOLES pripremnog tečaja i polaganje ispita pri centru Moje znanje. Više informacija o tome možete pronaći OVDJE.

  Više o samom ispitu pronađite na sljedećoj stranici:

  http://www.moje-znanje.com/tecajevi-i-prijevodi-engleskoj-jezika/httpwwwtoleslegalcom

  Termin četvrtkom 19:00-21:15 je gotovo popunjen (max. 6 polaznika) te započinje 15. ožujka 2018.!

  ​Za sve upite i prijave kontaktirajte nas na mojeznanje@moje-znanje.com ili na kontakt broj 095/5967862.

   

  12.02.2018.
 • UPISI U PROLJETNI SEMESTAR DO KRAJA SIJEČNJA 2018.!
  UPISI U PROLJETNI SEMESTAR DO KRAJA SIJEČNJA 2018.!

  UPISI U PROLJETNI SEMESTAR DO KRAJA SIJEČNJA 2018.!

  Prijavite se za naše najpopularnije tečajeve Logična engleska gramatika ili Konverzacijski engleski jezik na mojeznanje@moje-znanje.com ili telefonskim putem na kontakt broj 095/5967862 te naučite ne samo govoriti već i razmišljati na engleskom jeziku. Cijene naših usluga možete pronaći OVDJE, a za sve dodatne upite slobodno nas kontaktirajte. Neki od tečajeva započinju već krajem siječnja!!

  Naša misija je približiti engleski jezik poslovnim ljudima te koristeći naše autentične jezične formule i metode proizašle iz svakodnevnog praktičnog rada učiniti jezik opipljivim, a time i mjerljivim alatom profesionalnog izražavanja.

  Naša vizija je kontinuirano stvaranje intelektualnih proizvoda koje korisnici naših usluga mogu praktično iskoristiti u svom poslovnom okruženju te se iz tog razloga vodimo krilaticom „Give us knowledge, but make it knowledge we can use“.

  Moje znanje logo objedinjuje za nas dva najvažnija pojma - jezik i logiku. Pojam logike vidljiv je u bojama koje su preuzete iz najpoznatije 'čarobne logične kockice' - Rubikove kocke. Boje su ukorporirane u obliku tzv. govornog oblačića (speech bubble​) jer je naš primarni cilj korištenje govora/jezika na logičan način.

   

  13.01.2018.