Sve što 'zaradimo' ulažemo u nova znanja i razvoj jer znanje nikada ne zastarijeva
Moje znanje, centar za poslovni engleski jezik, Hermanova 1c, Zagreb
095 596 7862

Novosti i najave

 • Happy holidays!
  Happy holidays!

  Happy holidays!

  23.12.2017.
 • PRIJAVITE SE ZA TRI MJESECA BESPLATNE ODVJETNIČKE PRAKSE U EDINBURGHU
  PRIJAVITE SE ZA TRI MJESECA BESPLATNE ODVJETNIČKE PRAKSE U EDINBURGHU

  PRIJAVITE SE ZA TRI MJESECA BESPLATNE ODVJETNIČKE PRAKSE U EDINBURGHU

  ELA European Lawyers'  Association

  Svim našim polaznicima, pravnicima, ukazujemo na ovu jedinstvenu priliku za napredovanje i potvrđivanje svog novostečenog znanja pravnog engleskog jezika.

  Naime, i ove godine ELA – European Lawyers' Association, provodi natječaj za tromjesečno sekondiranje u Edinburghu u Škotskoj.

  Program će se odvijati u razdoblju od 3. travnja 2018. do 29. lipnja 2018. godine, dok se prijave zaprimaju najkasnije do 31. listopada 2017.

  Kako biste se prijavili na ovaj natječaj poželjno je imati najmanje 2 godine odvjetničkog iskustva te imati dobro predznanje engleskog jezika (ekvivalentno IELTS ispitu 7.0 ili TOEFL 100).

  Već iduće proljeće imat ćete priliku surađivati sa škotskim odvjetnicima, prisustvovati postupcima pred škotskim sudom te učiti ne samo od odvjetnika već i od škotskih sudaca. Sudjelovanje u programu je besplatno, dok su smještaj i hrana dio osobnog troška.

  Više o natječaju saznajte u javnom pozivu, informacijama za aplikante i formularu za prijavu.

  16.10.2017.
 • SURADNJA S UDRUGOM ODVJETNIČKIH VJEŽBENIKA
  SURADNJA S UDRUGOM ODVJETNIČKIH VJEŽBENIKA

  SURADNJA S UDRUGOM ODVJETNIČKIH VJEŽBENIKA

  Nedavno smo sklopili suradnju s Udrugom odvjetničkih vježbenika koja će pri našem centru svim zainteresiranim odvjetničkim vježbenicima subvencionirati pripremni tečaj pravnog engleskog jezika za polaganje TOLES (Test of Legal English Skills) međunarodnog ispita.

  Poziv Udruge upućen odvjetnicima prenosimo dolje u tekstu.

  Udruga odvjetničkih vježbenika u suradnji sa centrom za poslovni engleski jezik Moje znanje organizira tečajeve pravnog engleskog jezika po povoljnijim cijenama u zimskom semestru 2017. godine.

  Pripremni tečaj pravnog engleskog jezika za polaganje međunarodnog certifikata pravnog engleskog jezika - TOLES (Test of Legal English Skills) može se polagati za tri stupnja: 1. TOLES Foundation (B1 pre-intermediate/intermediate stupanj); 2. TOLES Higher B1/B2 (intermediate/upper-intermediate stupanj); 3. TOLES Advanced C1/C2 (advanced/proficiency stupanj)

  Cijena tečaja po polazniku iznosi 1.512,00 kuna (mogućnost plaćanja u 4 mjesečna obroka), te će Udruga odvjetničkih vježbenika subvencionirati iznos od 200,00 do 300,00 kuna ovisno o broju prijavljenih vježbenika. Tečajevi će se održavati u grupama od minimalno 4, a maksimalno 6 polaznika. Centar preporuča korištenje službenog TOLES udžbenika koji se dodatno plaća po cijeni od 20 GBP.

  Centar Moje znanje nudi i mogućnost uplate tečaja u proporcionalnom iznosu za deset nastavnih sati (420,00 kn) u smislu probnog perioda, te nakon toga mogućnost nadoplate do punog iznosa tečaja. Udruga odvjetničkih vježbenika će subvencionirati iznos samo za slučaj pohađanja cjelokupnog tečaja.

  Polaganje TOLES ispita se plaća zasebno, te cijena ispita za polaznike tečaja iznosi 1.000,00 kuna. Prvi ispitni rok TOLES ispita održava se 22. ožujka 2018. pri centru Moje znanje, koji je ovlašteni TOLES ispitni centar.

  Prijave za tečaj zaprimaju se do 13. listopada 2017. godine, a sam tečaj će započeti krajem listopada.

  Besplatna inicijalna testiranja znanja jezika će se održati u periodu od 16.10.2018. do 20.10.2018. u centru Moje znanje (Hermanova 1c, u blizini Savskog rotora) ili elektronskim putem, te će se sastojati od pisanog i usmenog dijela.

  Svaki tečaj se sastoji od 36 nastavnih sati (45 minuta) odnosno 18 nastavnih termina, a točan termin predavanja se određuje u dogovoru sa oformljenom grupom.  Predavanja se održavaju jednom tjedno, radnim danima (popodnevni i večernji termini) u trajanju od 2 nastavna sata, ili subotom (jutarnji termini) u trajanju od 3 nastavna sata.

  Sve dodatne informacije o ispitu možete pronaći na web stranicama www.moje-znanje.com ili ih zatražiti putem e-maila: mojeznanje@moje-znanje.com

  Napomene:

  ·        Ponuda se odnosi na sve članove Hrvatske odvjetničke komore, a Udruga odvjetničkih vježbenika subvencionira iznos samo odvjetničkim vježbenicima.

  ·        Škola nije u sustavu PDV-a.

  ·        Ponuda je ograničena kapacitetom škole.

   

  10.10.2017.
 • TRI NEWSLETTERA, TRI JEZIČNA SAVJETNIKA!
  TRI NEWSLETTERA, TRI JEZIČNA SAVJETNIKA!

  TRI NEWSLETTERA, TRI JEZIČNA SAVJETNIKA!

  ​Od ovog tjedna, pri dnu naše internetske stranice možete odabrati čak tri vrste newslettera na koja se možete prijaviti: Business English, Legal English i Financial English. Samo odaberite jedno (ili sva) polja koje želite pratiti.

  Business English newsletter je naš prvi newsletter u kojem rješavamo nedoumice vezane uz poslovne izraze ili riječi koje se koriste u svim područjima poslovnih aktivnosti.

  Legal i Financial English newsletters, kao što i sama riječ kaže, bavit će se isključivo izrazima koji se koriste u pravnom ili financijskom polju rada, te će određene riječi koje se koriste u svakodnevnom jeziku tumačiti u njihovom pravnom ili financijskom značenju.

  Business English newsletter izlazi svaku subotu ujutro dok će Legal i Financial English biti objavljeni na dvotjednoj bazi i to Legal English petkom, a Financial English ponedjeljkom.

  Slobodno nam pišite na mojeznanje@moje-znanje.com ako Vas zanima pojašnjenje neke riječi koju možda čujete u vašem poslovnom okruženju no niste sasvim sigurni kako se ispravno koristi.

  We are happy to help!

  18.08.2017.
 • SURADNJA S DORH-om
  SURADNJA S DORH-om

  SURADNJA S DORH-om

  ​Centar Moje znanje nedavno je sklopio suradnju sa Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske te će vršiti prijevode arbitražnih postupaka u kojima je jedna od zastupljenih strana Republika Hrvatska.

  Iako smo do sada surađivali sa brojnim cijenjenim pravnim stručnjacima, sucima i odvjetnicima, ova suradnja za nas predstavlja posebnu čast budući da nam otvara prilike za usvajanjem novih nemjerljivih iskustava te se istinski nadamo i vjerujemo da ćemo opravdati ukazano povjerenje.

  Kao što je i navedeno u našoj misiji i viziji Legal English trening centra:

  Naša misija je doprinos u stvaranju uspješnih pravnih stručnjaka na engleskom jeziku, oblikovanjem njihovih jezičnih vještina pravnoga engleskoga jezika, gdje će svaki pravni stručnjak, polaznik našeg Legal English trening centra, nakon obuke, u svom radnom okruženju pokazati suvereno, profesionalno i vrhunsko vladanje pravnim engleskim jezikom.

  Naša vizija je u srednjoročnom razdoblju istaknuti se na tržištu kao vodeći centar pravnoga engleskoga jezika, gdje je jedini kriterij suradnje i rada vrhunska kvaliteta, bogato iskustvo u poduci pravnoga engleskoga jezika i neprekidna strast u usvajanju novih znanja te osmišljavanju kvalitetnih i stručnih programa.

   

   

  04.08.2017.