Sve što 'zaradimo' ulažemo u nova znanja i razvoj jer znanje nikada ne zastarijeva
Moje znanje, centar za poslovni engleski jezik, Hermanova 1c, Zagreb
095 596 7862

Novosti i najave

 • HAPPY HOLIDAYS!
  HAPPY HOLIDAYS!

  HAPPY HOLIDAYS!

  24.12.2018.
 • LEGAL ENGLISH ZA ODVJETNIČKE VJEŽBENIKE UPISI DO 20.9.

  LEGAL ENGLISH TRAINING CENTRE

  Udruga odvjetničkih vježbenika i ove godine u suradnji sa centrom za poslovni engleski jezik Moje znanje organizira tečajeve pravnog engleskog jezika po povoljnijim cijenama u zimskom semestru 2018. /2019. godine. U ovom semestru Centar nudi dva tipa tečaja pravnog engleskog jezika.

  TOLES (TEST OF LEGAL ENGLISH SKILLS), pripremni tečaj pravnog engleskog jezika za polaganje međunarodnog certifikata pravnog engleskog jezika -

  Može se polagati na tri stupnja:

  1. TOLES Foundation B1 (pre-intermediate/intermediate stupanj);

  2. TOLES Higher B1/B2 (intermediate/upper-intermediate stupanj);

  3. TOLES Advanced C1/C2 (advanced/proficiency stupanj) 

   

  Cijena TOLES tečaja po polazniku/članu Udruge iznosi 2.520,00 kuna (mogućnost plaćanja u 7 mjesečna obroka ili uz 5% popusta za avansno plaćanje), te će Udruga odvjetničkih vježbenika subvencionirati iznos od 300,00 kuna za svakog prijavljenog vježbenika. Tečajevi će se održavati u grupama od minimalno 4, a maksimalno 6 polaznika. Tečaj se sastoji od 60 nastavnih sati (45 minuta) odnosno 20 nastavnih termina, a točan termin predavanja se određuje u dogovoru sa oformljenom grupom.  Materijali za tečaj su uključeni u cijenu tečaja. Polaganje TOLES ispita se plaća zasebno, te cijena ispita za polaznike tečaja/članove Udruge iznosi 1.100,00 kuna neovisno o tipu TOLES ispita (Foundation, Higher ili Advanced). Prvi sljedeći preporučeni ispitni rok TOLES ispita održava se 21. ožujka 2019. pri centru Moje znanje, koji je ovlašteni TOLES ispitni centar. Prijave za tečaj zaprimaju se do 20. rujna 2018. godine, a sam tečaj će započeti krajem rujna/početkom listopada te će se održavati jednom tjedno dinamikom od 3 nastavna sata (120 minuta).

  Napomene:

  ·        Ponuda se odnosi na članove Udruge odvjetničkih vježbenika koja istima subvencionira iznos od 300,00 kn (za svakog prijavljenog vježbenika)

  ·        Škola nije u sustavu PDV-a.

  ·        Ponuda je ograničena kapacitetom škole.

   

  KROJENI TEČAJ PRAVNOG ENGLESKOG JEZIKA

  Za razliku od pripremnog tečaja za TOLES certifikat koji obuhvaća sve veće grane prava u općenitijem karakteru, u ovom tečaju se obrađuju grane prava koje su relevantne za sve polaznike tečaja i to kako radom na ključnom vokabularu i pravno jezičnim strukturama, tako i na konkretnoj sudskoj praksi (hrvatskoj, EU i američkoj).

  Nastave su vrlo interaktivne, opremljene dodatnim audio-vizualnim sadržajima, te kao glavni cilj podrazumijevaju polaznikovo aktivno korištenje obrađenog gradiva u poslovnom okruženju polaznika. Same teme tečaja dogovaraju se s polaznicima unutar prva tri nastavna termina kako bi se definirao okvirni plan i program rada, dok se želje polaznika (kao primjerice rad na konkretnim materijalima samih polaznika) objeručke prihvaćaju jer je prvenstveni cilj ovog tečaja opremiti polaznika praktičnim i aktivnim znanjem pravnog engleskog jezika.

  Ovaj tečaj sastoji se od ukupno 70 nastavnih sati (35 nastavnih termina). Tečajevi započinju krajem rujna ili početkom listopada te se odvijaju jednom tjedno uz trajanje jednog nastavnog termina 90 minuta. Cijena tečaja iznosi 3.360,00 kn (plativo u 8 mjesečnih obroka ili uz 5% popusta za avansno plaćanje). Tečajevi će se održavati u grupama od minimalno 4, a maksimalno 6 polaznika. Udruga odvjetničkih vježbenika će subvencionirati iznos od 300,00 kuna za svakog prijavljenog vježbenika.

  10.09.2018.
 • UPISI U TIJEKU DO 14.9.2018.!
  UPISI U TIJEKU DO 14.9.2018.!

  UPISI U TIJEKU DO 14.9.2018.!

  METODA „BOLI GLAVA“ ILI „OD KOJE GLAVA BOLI“

  Započeli smo s upisima za zimski semestar poslovnog engleskog jezika koji traju do 14. rujna 2018. Novim polaznicima uvijek preporučamo Logičnu englesku gramatiku, našu metodu od koje boli glava, uistinu jer morate jako puno razmišljati i logično zaključivati, ali nakon početne glavobolje odjednom se sve razbistri i – odjednom shvatite savršen način razmišljanja koji engleski jezik koristi u svojim „zloglasnim“ glagolskim vremenima, just perfect…

  U ovih 7 godina našeg Centra, toliko smo već tečajeva Logične gramatike održali da smo u potpunosti proniknuli u vaš (polaznikov) um… i ne, to nije zastrašujuće. Kao što pjevač živi za pljesak, tako i profesor iščekuje onaj trenutak kada polaznik uzvikne „AHA!“. Pa da pojasnimo i našim novim polaznicima što možete očekivati unutar prvog mjeseca pohađanja Logične engleske gramatike. Dočarat ćemo vam sve kroz ni manje ni više nego 10 faza..

  1. faza: apsolutna zbunjenost i dezorijentacija povezana s natruhama logike.
  2. faza: odlazak s nastave uz pojačan razvoj dezorijentacije koji kulminira tijekom pisanja domaćeg zadataka, uglavnom uz riječi „E sad više ništa ne znam!“.
  3. faza: snuždeni povratak na nastavu uz riječi „Ja to ništa ne znam ni razumijem, a tek sad vidim koliko ne znam engleski jezik“.
  4. faza: uspostavljanje povjerenja s profesorom pri čemu receptori u mozgu počinju razaznavati tu toliko traženu logiku. Odlazak s nastavnog sata s blagim osmijehom.
  5. faza: povratak s domaćim zadatkom koji je uglavnom točan, uz istovremeno intenzivno lučenje serotonina (hormona sreće) jer… „ mislim da shvaćam…“
  6. faza: kada polaznici krenu u napad... pa postave profesora na „optuženičku klupu“ domišljajući se raznim scenarijama tipa „a što ako…; a kada na primjer…; a ako je glagol u prošlosti…; a ako ne znam kada…“
  7. faza: je onaj sretan broj sedam koji pripada profesoru koji uživa u svjedočenju uspješnog prenošenja znanja.
  8. faza: razmišljanje na engleskom jeziku u pravilu popraćeno izrazom „pa to je skroz logično“.
  9. faza: opcionalna, no vrlo učestala, gdje polaznici na svojim ukućanima pokušavaju testirati metodu Logične engleske gramatike, pritom se osjećajući sasvim zadovoljnima „što ja shvaćam, a ona/on su zbunjeni kao ja na početku“.
  10. faza: total bliss- profesor i polaznici komuniciraju na savršeno ispravnom engleskom jeziku, koristeći sva engleska glagolska vremena (da, čak i Future Perfect)!

  Naziv tečaja

   

  Logična engleska gramatika

  Dinamika nastave / ukupan broj nastavnih sati

  2 nastavna sata x 1 nastavni termin tjedno/ 30 nastavnih sati

  Termini nastave

  Popodnevni (17:30-19:00); večernji (19:00-20:30)

  Broj tjedana trajanja tečaja

  sredina rujna 2018. – sredina prosinca 2018.  / kraj rujna 2018. – sredina siječnja 2019.

  Prijave od 28.8. do 14.9.2018.

  Putem kontakt obrasca, mailom na: mojeznanje@moje-znanje.com ili telefonskim putem na broj 095/596 7862

  Veličina grupe

  4- 6 polaznika

  Nastavni materijali

  Priručnik Logična engleska gramatika u izdanju Centra

  Dokaz o poznavanju jezika

  Po završetku tečaja, polazniku se izdaje potvrda ili diploma (nakon polaganja ispita) o poznavanju određenog stupnja znanja engleskog jezika, a u skladu s Europskom jezičnom mapom.

  Cijena

  1.500,00 kn za 30 nastavnih sati (45 minuta).

  Popusti

  5% za obročno plaćanje, 10% za avansno plaćanje. (Popusti se primjenjuju za sve nove polaznike svih tečajeva Centra za upise do 14. rujna.)

  Metoda plaćanja

  4 mjesečna obroka ili avansno plaćanje pri čemu se u oba slučaja račun izdaje dan nakon početka tečaja s datum dospijeća od 15 dana.

  Kontakt

  mojeznanje@moje-znanje.com;095/596 78 62

  28.08.2018.
 • LJETNI TEČAJEVI 2018.
  LJETNI TEČAJEVI 2018.

  LJETNI TEČAJEVI 2018.

   

  TEČAJEVI LOGIČNE GRAMATIKE UZ LJETNI POPUST OD 20%.

  NE BUDI ŠTREBER, POSTANI LOGIČAR!!

  Zasitili ste se tradicionalnog učenja engleskog jezika s udžbenicima i ponavljanjem gomile pravila?

  Učite jezik godinama, pa i desetljećima, a još uvijek niste sasvim sigurni kada koristiti koje glagolsko vrijeme? Past Simple, Present Perfect, Past Perfect...gdje je uopće razlika?! Mislite da nikada nećete shvatiti englesku gramatiku?

  Vi ste savršeni kandidat za nas! Podučit ćemo Vas engleskoj gramatici bez gomile pravila, vizualizacijom prostora i vremena i snalaženjem u njemu. Čista logika!

  Upišite 20 nastavnih sati intenzivnog ljetnog tečaja Logične gramatike uz 20% popusta i u dva tjedna progovorite na točnom engleskom jeziku!

  Dodatne informacije o tečaju saznajte OVDJE.

  Preporuke naših polaznika možete provjeriti OVDJE.

  Redovne cijene naših tečajeva nalaze se OVDJE. Na ljetne tečajeve od 20 nastavnih sati redovna cijena iznosi 1.000,00 kn odnosno 800,00 kn (plativo u dva mjesečna obroka).

  Birajte između dvije opcije: a) tečaja logične engleske gramatike ili b) konverzacijskog tečaja engleskog jezika, svaki dan po 90 minuta (2 nastavna sata) u popodnevnim ili večernjim satima.

  Ljetni tečajevi započinju 2. srpnja 2018. i traju sve do početka rujna. Odaberite i razdoblje održavanja tečaja:

  a)      2.7.2018.- 13.7.2018.

  b)      16.7.2018. -27.7.2018.

  c)      30.7.2018. – 10.8.2018.

  d)      13.8.2018. – 24.8.2018.

  e)      27.8.2018. – 7.9.2018.    

  Kontaktirajte nas na mojeznanje@moje-znanje.com ili 099/663 7542 i odaberite Vama najprikladniji termin. 

  12.06.2018.
 • LEARN AND CHILL WEEKEND
  LEARN AND CHILL WEEKEND

  LEARN AND CHILL WEEKEND

  LEARN AND CHILL (LEGAL ENGLISH) WEEKEND

  Željeli biste učiti, ali ne stignete predahnuti?

  Sada možete oboje i to uz 30% nižu cijenu, u Petrčanima kod Zadra!

  Villa Nela i Moje znanje 2. i 3. lipnja 2018. godine

  organiziraju pravni vikend seminar MALE TAJNE VELIKIH UGOVORA u predivnom morskom okruženju. Oboružajte se novim praktičnim znanjima, ali vratite se kući odmorni i opušteni. 

  SMJEŠTAJ

  Smještena na mirnoj lokaciji pokraj stjenovite plaže, na pola puta između Zadra i Nina, Villa Nela  okružena je borovom šumom usred koje se nalazi vanjski bazen s morskom vodom. Gostima su na raspolaganju besplatni dodatni sadržaji kao što su ležaljke uz bazen, kajaci i bicikli, stolni tenis i odbojka na plaži. Svi apartmani su klimatizirani te imaju balkon i potpuno opremljenu čajnu kuhinju. U čitavoj vili Neli dostupan je besplatni bežični pristup internetu (Wi-Fi).

  Uz navedeno, moguće je, uz dodatnu nadoplatu, dogovoriti masažu na licu mjesta kao i barbecue evening u sezonskom baru nasuprot vile.

  Za vikend seminar Male tajne velikih ugovora, dosadašnjim klijentima centra Moje znanje​ odobravamo popust od 30% na smještaj redovne cijene smještaja od 1.290,00 kn odnosno ukupne snižene cijene smještaja (jedna ili dvije osobe) od 904,00 HRK za dvije noći (1.-3. lipnja 2018.). Prijava gostiju je u petak od 15:00 do 22:00 dok se u nedjelju moguće odjaviti najkasnije do 17:30. Svi dodatni sadržaji koji se naplaćuju sniženi su za 30% na redovnu cijenu za sve polaznike vikend seminara.

  Kao potvrdu sudjelovanja na seminaru potrebno je uplatiti puni iznos smještaja najkasnije do 25. svibnja 2018. Nakon što svoju prijavu pošaljete na email mojeznanje@moje-znanje.com zaprimit ćete podatke o plaćanju te potom i potvrdu rezervacije Vašeg mjesta. Ostatak iznosa vikend seminar paketa plaćate po dolasku.

  Iskusite čari outdoor learning-a, u predivnom privatnom vrtu Ville Nela. Boljeg poticaja za učenje nećete naći...

  U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, seminar će biti odgođen za mjesec rujan te se ista ponuda može iskoristiti u tom razdoblju, ili ćemo izvršiti povrat cjelokupnog iznosa rezervacije.

  MALE TAJNE VELIKIH UGOVORA

  Seminari na engleskom jeziku Male tajne velikih ugovora i Formalni registar namijenjeni su svim stručnjacima u području prava (odvjetnici, suci, vježbenici, studenti prava, prevoditelji i sudski tumači).

  Cilj seminara je pojasniti i ukazati na najučestalije jezične strukture u ugovorima te pojasniti pripadajući vokabular koji se nerijetko prevodi pogrešno uslijed nerazumijevanja pravne pozadine.

  Polaznici će uvidjeti sličnosti i razlike između učestalih, ali zbunjujućih termina, te će u konačnici biti sposobni primijeniti glavne 'tips and tricks' odnosno praktične savjete pri tumačenju sastavnih struktura svakog ugovora.

  Po završetku seminara polaznici će biti osposobljeni samostalno sastaviti ugovornu klauzulu odgovarajućim pravnim engleskim jezikom te će primiti potvrdu o pohađanju seminara.

  Voditeljica seminara: Sanda Lisičin, vlasnica i direktorica centra Moje znanje. Uz preko desetljeće intenzivne poduke pravnog engleskog jezika, do sada je ostvarila vrlo uspješnu suradnju sa Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske kao prevoditelj arbitražnih postupaka u kojima je jedna od zastupljenih strana Republika Hrvatska. Trenutno u suradnji s Pravosudnom akademijom izrađuje cjelokupan program poduke pravnog engleskog jezika za pravosudne dužnosnike, financiran putem EU fondova. Također surađuje s Hrvatskom odvjetničkom komorom odnosno Udrugom odvjetničkih vježbenika koja subvencionira poduku svojih članova pri centru Moje znanje.

  Maksimalan broj polaznika: 12 (minimalni stupanj predznanja engleskog jezika je B1+, intermediate)

  Redovna cijena seminara za 8 sunčanih sati (60') iznosi 1.400,00 kn te uključuje i priručnik Male tajne velikih ugovora u izdanju centra Moje znanje.

  Snižena cijena za vikend seminar u Petrčanima iznosi 980,00 kn po polazniku te se plaća pri registraciji za  smještaj.

  PROGRAM SEMINARA

  2. lipnja 2018., subota

  9:30 – 10:30    Najučestalije vokabularne nedoumice i jezične pogreške ugovornog prava na engleskom jeziku u Hrvatskoj

  10:30 – 11:30  Uvod u sastavljanje formalnih ugovora, osnovne ugovorne jezične strukture na engleskom jeziku

  15:30 – 16:30 Uvod u sastavljanje formalnih ugovora, osnovne ugovorne jezične strukture na engleskom jeziku

  16:30 – 17:30  Formalni registar poslovnog jezika te sličnosti i razlike sa strukturama pravnog engleskog jezika

  3. lipnja 2018., nedjelja

  9:30 – 10:30    Case study: primjer formalnog ugovornog odnosa te nastalog spora

  10:30 – 11:30  Usmeno pregovaranje te sastavljanje glavnih točaka nagodbe (term sheet)

  14:30 – 15:30 Sastavljanje i prezentacija izmijenjenih konačnih verzija novih ugovornih klauzula

  15.30 – 16:30  Ponavljanje glavnih točki seminara uz kratko formalno završno ponavljanje

  09.05.2018.